Assortiment

Bekijk hieronder ons assortiment. Met behulp van de knoppen kunt u filteren op productsoort. Bij ieder product kunt u via het informatie icoontje de productinformatie, bereidingswijze en bereidingstijd bekijken. Wilt u een bestelling plaatsen, klik dan hier.

Producten in de actie zijn geldig op donderdag 17 oktober en vrijdag 18 oktober
Satevlees gemarineerd

Malse stukjes varkensvlees met heerlijke satémarinade.

Baktijd ± 10 a 15 min
Satevlees gemarineerd
per kg.
€ 10.55
Black Angus burger 2 x 200 gram

De Black Angus Burger om en om medium bakken. Je hoeft aan de hamburger alleen maar een beetje peper en zout toe te voegen. Dit omdat de hamburger een unieke smaak heeft van zichzelf. De Black Angus hamburger is één van de lekkerste hamburgers ter wereld! Het mooie gehakt van de beroemde Black Angus runderen, waar de Black Angus burgers van gemaakt worden geven de burgers een unieke smaak!

Black Angus burger 2 x 200 gram
2 st.
€ 4.15
Grillburgers gegaard

Gegaarde hamburger, favoriet bij kinderen! Snel klaar op de barbecue of in de koekenpan.

Baktijd ± 5 min.
Grillburgers gegaard
5 p./stuk
€ 0.85
Gegaarde spare-ribs

Sous vide gegaarde spare ribs, naar eigen recept gemarineerd. Opwarmen in de oven of op de barbecue.

Baktijd ± 5 a 10 min op de barbecue of 30 minuten in de oven op 150 graden.
Gegaarde spare-ribs
per kg.
€ 12.45
Gegaarde drumsticks

Gegaarde en lekker gekruide drumstick. Gemakkelijk voor op de barbecue of even opwarmen in de oven.

Baktijd ± 10 min.
Gegaarde drumsticks
per kg.
€ 6.20
Gekruide speklappen

Speklappen, mooi dun gesneden en speciaal gekruid voor de barbecue.

Baktijd ± 5 á 10 min.
Gekruide speklappen
per kg.
€ 9.45
Gekruide kipfilet

Gekruid stukje kipfilet, mooi dun gesneden voor de barbecue.

Baktijd ± 10 á 15 min.
Gekruide kipfilet
per kg.
€ 9.25
Gemarineerde schouderfiletlapje

Een overheerlijke schouderkarbonade zonder het botje, speciaal gesneden en gekruid voor op de barbecue.

Baktijd ± 10 a 15 min
Gemarineerde schouderfiletlapje
per kg.
€ 7.95
Gemarineerde varkensfiletlapjes

Mals en mager lapje van de varkensfilet, speciaal gesneden en gekruid voor de barbecue.

Baktijd ± 10 min
Gemarineerde varkensfiletlapjes
per kg.
€ 9.45
Shaslick Varken

Malse stukjes varkensvlees op spies met ui en paprika.

Baktijd ± 10 a 15 min
Shaslick Varken
p./stuk
€ 1.05
Kiphawai spies

Malse stukjes gekruid kip op spies met ananas.

Baktijd ± 10 a 15 min.
Kiphawai spies
p./stuk
€ 1.05
Varkenssate uit eigen slagerij.

Malse stukjes varkensvlees, gekruid met satémarinade op spies.

Baktijd ± 10 min.
Varkenssate uit eigen slagerij.
p./stuk.
€ 1.10
Hamburger rauw

Heerlijke hamburger uit eigen slagerij!

Baktijd ± 10 min.
Hamburger rauw
p./stuk
€ 0.85
Barbecueworstjes naturel

Grillworstje, speciaal voor op de barbecue.

Baktijd ± 5 a 10 min
Barbecueworstjes naturel
4 st.
€ 2.60
Barbecueworstjes Mexicaans

Grillworstje speciaal voor op de barbecue, subtiel pittig gekruid.

Baktijd ± 5 a 10 min
Barbecueworstjes Mexicaans
4 st.
€ 2.60
Barbecueworstjes tuinkruiden

Grillworstje speciaal voor op de barbecue, lekker gekruid met tuinkruiden.

Baktijd ± 5 a 10 min
Barbecueworstjes tuinkruiden
4 st.
€ 2.60
Shaslick Kip
Shaslick Kip
p./stuk
€ 1.05
favicon Derks Vlees
Runder minute steak

Mooi dun steaklapje, á la minute klaar. Ideaal voor op de barbecue!

Runder minute steak
per kg.
€ 14.45
Vega wrap

Een ambachtelijk vervaardigde hartige vegetarische tortilla gevuld met kaas, pepers, knoflook, prei, wortelen en lente-uitjes. Klaar om van te genieten! Kort verwarmen op de barbecue of koekenpan.

Baktijd ± 5 min.
Vega wrap
p./stuk
€ 1.55
Thuringer braadworst

Naar Duits recept gekruide en gegaarde worst. Heerlijk op de barbecue!

Baktijd ± 5 min.
Thuringer braadworst
per kg.
€ 10.35
favicon Derks Vlees
Houthakkersteak

Gegaarde en gekruide steak van de varkens procureur. Snel klaar op de barbecue.

Houthakkersteak
per kg.
€ 9.85
Gehaktspies

Gekruide gehaktschijfjes op spies.

Baktijd ± 10 min
Gehaktspies
p./stuk
€ 1.05
Kip Shaslick – tray 9 stuks

Per tray van 9 stuks

Kip Shaslick – tray 9 stuks
p./tray
€ 8.25
Kip Sate spies – tray 9 stuks

Per tray van 9 stuks

Kip Sate spies – tray 9 stuks
p./tray
€ 8.25
Biefstukblokjes op spies

Malse gekruide biefstukblokjes op spies.

Baktijd ± 5 min.
Biefstukblokjes op spies
per kg.
€ 17.50
Varkens Sate spies – tray 9 stuks

Per tray van 9 stuks

Varkens Sate spies – tray 9 stuks
p./tray
€ 8.25
Kip Hawai spies – tray 9 stuks

Per tray van 9 stuks

Kip Hawai spies – tray 9 stuks
p./tray
€ 8.75
Gourmet

Diverse soorten vlees om lekker te gourmetten.

Biefstuk – Kipfilet – Schnitzel – Hamburger – Shoarma of Gyros.

Prijs is per persoon!

Gourmet
p./stuk
€ 3.65
Fondue

Diverse soorten vlees om heerlijk te fonduen.  Prijs is per persoon!

Fondue
p./stuk
€ 3.50
Varkens shaslick spies – tray 9 stuks

Per tray van 9 stuks

Varkens shaslick spies – tray 9 stuks
p./tray
€ 8.25
Oma’s rundvlees salade

Deze overheerlijke Oma’s rundvleessalade is gemaakt van langzaam gegaard mager rundvlees. Na het afkoelen wordt het rundvlees in draadjes getrokken en vermengd met saus, kruiden, gehakte augurkjes en uitjes. Naar oma’s recept!

Baktijd ± Geen
Oma’s rundvlees salade
per kg.
€ 5.15
Boerenleverworst

Heerlijke grove leverworst.

Baktijd ± Geen
Boerenleverworst
per kg.
€ 8.25
Balkenbrij

Lekker dun snijden en hard bakken.

Heerlijk op roggebrood.

Baktijd ± 10 - 12 min
Balkenbrij
per kg.
€ 5.15
Bakbloedworstplakken
Bakbloedworstplakken
per kg.
€ 6.25
Ringmetworst

Deze boerenmetworst wordt varkenvlees en spek vervaardigd en vervolgens gedroogd.

Baktijd ± Geen
Ringmetworst
p./stuk.
€ 2.85
Rookworst

Een echt nederlands produkt, onmisbaar bij de stamppot!

Rookworst
p./stuk.
€ 2.55
Zult

Vooral bekend onder ouderen, lekker op het brood. Zult is verpakt per ± 250 gram.

Baktijd ± Geen
Zult
p./stuk
€ 2.15
Bloedworst aan het stuk

Bloedworst is een worst bestaande uit een mengsel van bloed, spek, kruiden en boekweitmeel.

Baktijd ± Geen
Bloedworst aan het stuk
per kg.
€ 5.75
Beenham

Lekkere ambachtelijk bereide ham. Lekker op een broodje (ook warm) of bij de asperges.

Baktijd ± Geen
Beenham
per kg.
€ 11.35
Kaantjes

Krokante kaantjes in gesmolten reuzel. Kaantjes zijn verpakt per ± 200 gram

Baktijd ± Geen
Kaantjes
p./stuk
€ 2.20
Leverworst fijn

Onze alom bekende fijne leverworst.

Baktijd ± Geen
Leverworst fijn
per kg.
€ 4.15
Oerhammetjes
Baktijd ± 15 á 20 min. op 175ºC in de oven
Oerhammetjes
per kg.
€ 9.20
Worstenbroodjes

Heerlijke Brabantse worstenbroodjes naar eigen recept. Verpakt per 5 stuks.

Baktijd ± Geen
Worstenbroodjes
p./stuk.
€ 1.05
Kipnuggets (kilozak)
Kipnuggets (kilozak)
p./stuk.
€ 6.10
Goudfrik 40×100 gram
Goudfrik 40×100 gram
p./stuk.
€ 16.45
Kaassouffle’s 24 x 70 gram
Kaassouffle’s 24 x 70 gram
p./stuk.
€ 9.20
Loempia’s 12 x 200 gram

Loempia 12 x 200 gram

Loempia’s 12 x 200 gram
p./stuk.
€ 16.45
Mexicano’s 15 x 135 gram
Mexicano’s 15 x 135 gram
p./stuk.
€ 12.30
Hamburgers gegaard 30 x 100 gram
Hamburgers gegaard 30 x 100 gram
p./stuk.
€ 18.50
Nasischijven 24 x 100 gram
Nasischijven 24 x 100 gram
p./stuk.
€ 11.85
Bamischijven 24 x 100 gram
Bamischijven 24 x 100 gram
p./stuk.
€ 11.30
Frikandellen 40×85 gram
Frikandellen 40×85 gram
p./stuk
€ 9.80
Hamburgers 20 x 95 gram
Hamburgers 20 x 95 gram
p./stuk
€ 19.50
Gehaktstaven 30 x 120 gram
Gehaktstaven 30 x 120 gram
p./stuk.
€ 15.40
Kipfiletblokjes

De stukjes die van een filet kunnen worden gesneden zijn uitermate geschikt om te wokken en te gebruiken voor het vervaardigen van kipsaté. Ze hebben maar heel weinig tijd nodig om te garen en worden bij een te lange bereiding al snel droog.

Baktijd ± 6 - 8 min
Kipfiletblokjes
per kg.
€ 7.75
€ 8.75
Braadkuiken

Het vlees van het braadkuiken is mals en bijzonder mager. Lekker om in zijn geheel in de oven te bakken, bijvoorbeeld in een braadzak.

Baktijd ± 50 - 60 min
Braadkuiken
p./stuk
€ 3.65
Kroketten 28 x 80 gram 20%
Kroketten 28 x 80 gram 20%
p./stuk
€ 11.30
Kuikenbouten

De achterpoot van een kip staat bekend als de kippenbout. Hij wordt geleverd met vel en been.

Baktijd ± 40 - 50 min
Kuikenbouten
per kg.
€ 3.05
Kipvleugels

De vleugeltjes van de kip worden gebakken of gegrild en dan meestal gebruikt als warme of koude snacks.

Baktijd ± 20 - 25 min
Kipvleugels
per kg.
€ 4.10
Kipdijenvlees

De uitgebeende kippendijen komen van het bovenste deel van de poot. Deze zijn malser dan de kipfilet, daardoor ook geschikt voor ovenschotel of stoofpotjes.

Kipdijenvlees
per kg.
€ 6.45
Kipfilet

Kipfilet is vetarm en licht verteerbaar.  Bak kipfilet niet te lang, dan wordt het droog en stug en verliest een belangrijk deel van de smaak. Kipfilet is, door de korte bereidingstijd, uitermate geschikt om te wokken en roerbakken.

Baktijd ± 12 - 15 min
Kipfilet
per kg.
€ 7.20
Kip rollade

Deze rollade is gemaakt van kipfilet. Laat ze na het bakken een aantal minuten rusten. Dan laat het net zich gemakkelijker verwijderen zonder de braadkorst te beschadigen.

Baktijd ± 20 - 25 min
Kip rollade
per kg.
€ 8.95
Kipfilet schnitzels

De kipschnitzel wordt gesneden van de kipfilet. Het lapje wordt voorzichtig iets geplet en daarna gepaneerd. Bak de schnitzel niet op hoog vuur i.v.m. verbranden van het paneermeel.

Baktijd ± 12 - 15 min
Kipfilet schnitzels
per kg.
€ 8.75
favicon Derks Vlees
Gemarineerde kiphaasjes

De haasjes van de kipfilet in een heerlijke kruidige marinade.

Gemarineerde kiphaasjes
per kg.
€ 8.25
Kalkoenfilet

Kalkoenfilet is mager en licht verteerbaar. Gemakkelijk om in diverse gerechten te gebruiken.

Baktijd ± 6 - 8 min
Kalkoenfilet
per kg.
€ 8.95
Kipgehakt
Baktijd ± 6 - 8 min
Kipgehakt
per kg.
€ 8.45
Drumsticks

De drumstick is het onderste deel van de bout.  Speciaal voor de barbecue hebben wij ook gemarineerde, voorgegaarde drumsticks.

Baktijd ± 15 - 20 min
Drumsticks
per kg.
€ 4.10
Kip cordon bleu

Mooie plakken kipfilet worden voorzichtig platgeslagen en vervolgens gekruid. Op een helft van de lap gaat een plak kaas en een plak gekookte ham. Daarna wordt de plak dichtgeslagen en gepaneerd.

Baktijd ± 10 - 15 min
Kip cordon bleu
5 p./stuk
€ 1.05
Chickenwings 2½ kilo

Kant en klaar chicken wings, hot & spicy.

Chickenwings 2½ kilo
p./stuk.
€ 12.30
Blinde vinken

Blinde vink is gemaakt van gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje vlees.

Baktijd ± 12 - 15 min
Blinde vinken
5 st.
€ 0.90
favicon Derks Vlees
Gebraden halve hanen

Kant en klaar gebraden halve hanen. Alleen even opwarmen.

Baktijd ± 15 min. in de oven
Gebraden halve hanen
p./stuk.
€ 3.05
Rundervinken

Gekruid rundergehakt omwikkeld met een dun runderlapje.

Rundervinken
p./stuk
€ 1.15
Hamburger rauw

Heerlijke hamburger uit eigen slagerij!

Baktijd ± 10 min.
Hamburger rauw
p./stuk
€ 0.85
Gehaktballen

De lekkerste gehaktballen, naar eigen recept.

Baktijd ± 12 - 15 min
Gehaktballen
p./stuk
€ 0.85
Gehakt cordon blue
Baktijd ± 10 - 15 min
Gehakt cordon blue
5 p./stuk
€ 1.05
Room schnitzels

Een lekker gekruide en gepaneerde gehaktschijf.

Baktijd ± 12 - 15 min
Room schnitzels
5 p./stuk
€ 0.85
Kip schnitzels gegaard
Baktijd ± 5 - 8 min
Kip schnitzels gegaard
p./stuk
€ 1.05
Kip Krokant schnitzel
Kip Krokant schnitzel
5 p./stuk
€ 1.05
Kip saté schnitzels

Gegaarde kipschnitzels gevuld met satésaus.

Baktijd ± 5 min.
Kip saté schnitzels
p./stuk
€ 1.05
Varkenslappen

Braad varkenslappen rustig aan en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur.

Baktijd ± 30 - 40 min
Varkenslappen
per kg.
€ 7.25
Blanke schnitzels

Schnitzels worden ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen.

Baktijd ± 6 - 8 min
Blanke schnitzels
per kg.
€ 9.25
Gepaneerde schnitzels

Schnitzels worden ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen. Serveer gepaneerde schnitzels met een schijfje citroen. Dat neemt de smaak van de boter weg, die wordt opgenomen door het paneermeel.

Baktijd ± 6 - 8 min
Gepaneerde schnitzels
per kg.
€ 8.45
Zigeunerschnitzels

Gepaneerde varkensschnitzels, lekker gekruid.

Baktijd ± 6 - 8 min
Zigeunerschnitzels
per kg.
€ 8.65
Slavinken

Slavink is gemaakt van gekruid gehakt wat met spek wordt omwikkeld.

Baktijd ± 12 - 15 min
Slavinken
5 p./stuk
€ 0.85
Reepjesvlees shoarma

Varkensreepjes met shoarmakruiden. Lekker kort bakken en serveren in een pitahbroodje met knoflooksaus.

Baktijd ± 10 - 15 min
Reepjesvlees shoarma
per kg.
€ 5.75
Boomstammetjes

Gekruid gehaktrolletje, gevuld met ham en kaas en vervolgens gepaneerd.

Baktijd ± 12 - 15 min
Boomstammetjes
5 st.
€ 3.25
€ 0.85
Speklappen m/zwoerd

Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort.

Baktijd ± 25 - 30 min
Speklappen m/zwoerd
per kg.
€ 7.45
Speklappen z/zwoerd
Speklappen z/zwoerd
per kg.
€ 7.99
Reepjesvlees gyros

Varkensreepjes met gyroskruiden. Lekker kort bakken en serveren in een pitahbroodje met tzaziki.

Baktijd ± 10 - 15 min
Reepjesvlees gyros
per kg.
€ 5.75
Fricandeau

Fricandeau is een uiterst mager stukje varkensvlees. Fricandeau mag enigszins rosé gegeten worden.

Baktijd ± 45 - 50 min
Fricandeau
per kg.
€ 7.25
Hamlappen

Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Als u voor het bakken de lappen met bloem bestuift, levert dat een licht gebonden en lekkere bruine jus op.

Baktijd ± 30 - 40 min
Hamlappen
per kg.
€ 8.25
Varkensrollade

Deze rollade wordt gemaakt van de fricandeau.  Meestal wordt de rollade gevormd met behulp van een elastisch net. De fricandeau wordt gekruid en omtrokken met het net.

Baktijd ± 45 - 50 min
Varkensrollade
per kg.
€ 7.45
Schouderfilet

De schouderkarbonade maar dan zonder been.

Baktijd ± 10 - 12 min
Schouderfilet
per kg.
€ 6.95
Varkenspoulet

Varkenspoulet wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees. Snel gaar dus ideaal voor gerechten als bami en nasi.

Baktijd ± 9 - 10 min.
Varkenspoulet
per kg.
€ 6.25
Ribkarbonade

Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en wordt ook wel kotelet genoemd. De ribkarbonade is een malse en magere karbonade.

Baktijd ± 7 - 8 min.
Ribkarbonade
per kg.
€ 6.25
Varkensfiletlapje

Mooi mager vlees van de varkensfilet. Snel te bereiden.

Baktijd ± 5 - 6 min
Varkensfiletlapje
per kg.
€ 7.95
€ 8.80
Varkensfiletrollade

Magere rollade van de varkensfilet.

Varkensfiletrollade
per kg.
€ 8.25
Schouderkarbonade

Schouderkarbonade is een mooi doorregen lapje vlees met weinig been.

Baktijd ± 25 - 30 min
Schouderkarbonade
per kg.
€ 5.25
Varkensfilet ah stuk

De varkensfilet komt van de rug van het varken. Het is een mooi mager stuk vlees en vrij neutraal van smaak.

Baktijd ± 35 - 45 min. braden
Varkensfilet ah stuk
per kg.
€ 7.75
Varkenshaas

Varkenshaas is een schuin toelopend stukje vlees, heerlijk mals. Lekker rosé bakken.

Baktijd ± 10 - 15 min
Varkenshaas
per kg.
€ 12.35
Reepjesvlees naturel

Naturel varkensreepjes.

Baktijd ± 10 - 15 min
Reepjesvlees naturel
per kg.
€ 5.15
Bovenpoot

Zeer geschikt voor stoofgerechten en erwtensoep.

Baktijd ± Koken: 120 - 150 min
Bovenpoot
per kg.
€ 3.75
Vleesribjes

Aan de voorkant van de varkensbuik zitten een aantal kleine ribbetjes die apart worden losgesneden om als krabbetjes dienst te doen. Ze kunnen gegrild, gebakken of gekookt gegeten worden. Van oudsher is het een echte winterartikel (in de erwtensoep of bruine bonensoep). Wanneer je deze originele ribbetjes wilt grillen dan is het verstandiger om ze eerst voor te koken. Ze zijn namelijk nogal dik om goed op de barbecue te kunnen garen.

Baktijd ± 40 - 45 min
Vleesribjes
per kg.
€ 4.55
Spare ribs vers

Een lekker stukje vlees voor de erwtensoep, veel vlees en het bot geeft een heerlijke smaak. Of kruid ze met een kruidenrub en gaar ze in de oven.

Baktijd ± 30 - 35 min
Spare ribs vers
per kg.
€ 9.20
Buik spare-ribs
Baktijd ± 30 - 35 min
Buik spare-ribs
per kg.
€ 6.95
Pulled Pork 1000 gram

Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden.  Als het vlees gaar is wordt het uit elkaar getrokken, vandaar de naam pulled pork.

Pulled Pork 1000 gram
p./stuk
€ 16.40
Varkenslever

De varkenslever is orgaanvlees en één van de zachtste leversoorten. Een complete varkenslever bestaat uit meerdere lobben. Je kunt het product bakken, grillen en koken. Varkenslever is de meest gebruikte grondstof bij het vervaardigen van mooie paté’s.

Baktijd ± 10 - 12 min
Varkenslever
per kg.
€ 3.10
Kophaas

Mals stukje vlees, ook bekend als korte varkenshaas.

Baktijd ± 10 - 15 min
Kophaas
per kg.
€ 9.25
Saucijzen

Onze saucijzen zijn samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten.

Baktijd ± 12 - 15 min
Saucijzen
per kg.
€ 5.85
Saucijzen half om half

Gekruide saucijzen van half rundvlees en half varkensvlees.

Saucijzen half om half
per kg.
€ 6.25
Hamschijf

Hamschijf smaakt gekookt of gesudderd goed bij stamppotten en  het vlees is uitstekend geschikt voor de soep zoals erwtensoep en bruine bonensoep.

Baktijd ± Koken: 120 - 150 min
Hamschijf
per kg.
€ 4.45
Gehakt h.o.h

Half om half gehakt bestaat uit gelijke delen varkensvlees en rundvlees.

Baktijd ± 12 - 15 min
Gehakt h.o.h
per kg.
€ 4.55
€ 5.25
Rundergehakt
Baktijd ± 10 - 20 min
Rundergehakt
per kg.
€ 6.15
Verse worst

Verse worst is samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten of prik een paar gaatjes in de darm.

Baktijd ± 12 - 15 min
Verse worst
per kg.
€ 5.25
Tartaartjes

Tartaar bestaat uit 100% gemalen rundvlees.
Het is op diverse wijzen te verwerken en te eten. Van rauw tot doorbakken.

Baktijd ± 4 min. voor rosé
Tartaartjes
p./stuk.
€ 1.50
Soepvlees z/been

Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan bouillon.

Baktijd ± koken: 120 min
Soepvlees z/been
per kg.
€ 9.85
Varkensgehakt
Baktijd ± 12 - 15 min
Varkensgehakt
per kg.
€ 4.50
Mergpijpje

Het mergpijpje wordt gezagen van de bovenpoot van de koe. Onmisbaar voor lekkere bouillon.

Baktijd ± Trekken/Koken 2,5 tot 3 uur
Mergpijpje
per kg.
€ 2.75
Riblappen

Riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund. Door iets zuurs (bijvoorbeeld bier, azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht.

Baktijd ± 150 - 180 min
Riblappen
per kg.
€ 10.25
Sucadelappen

Sukadelap wordt gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar.

Baktijd ± 130 - 160 min
Sucadelappen
per kg.
€ 9.85
Braadvlees

Mooi stukje runderbraadvlees aan het stuk.

Baktijd ± ongeveer 30 min. per 500 gram
Braadvlees
per kg.
€ 12.35
Schenkel

Van de voor- en achterpoot worden plakken schenkel gezaagd. Een plak schenkel bestaat uit bindweefselrijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Schenkel kan eveneens worden gebruikt voor stoofschotels.

Baktijd ± Trekken/Koken 2,5 tot 3 uur
Schenkel
per kg.
€ 7.25
Runderlappen

Runderlappen lekker zachtjes smoren/stoven, dan blijft het vlees heerlijk zacht.

Baktijd ± 100 - 120 min
Runderlappen
per kg.
€ 10.25
Runderworst

De runderworst wordt gemaakt van rundvlees dat lekker is gekruid.

Baktijd ± 10 - 20 min
Runderworst
per kg.
€ 6.35
Rundertong

De rundertong weegt ongeveer 2 kilo. In Nederland wordt de tong hoofdzakelijk als vleeswaar gegeten. Wrijf de tong voor het koken stevig in met zout en laat hem na het koken even liggen dan laat het harde vel zich gemakkelijk verwijderen.

Baktijd ± Trekken/Koken 2,5 tot 3 uur
Rundertong
per kg.
€ 9.25
Rosbief

Rosbief is altijd een vlees aan het stuk gesneden van de dikke lende. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Dun snijden na het braden voor een optimale smaak.

Baktijd ± vraag de slager
Rosbief
per kg.
€ 13.35
favicon Derks Vlees
Ossehaas aan het stuk

De ossehaas is de benaming voor een deel van de lende (rug) van het rund. Van de ossehaas worden de tournedo’s gesneden.

Ossehaas aan het stuk
per kg.
€ 41.20
favicon Derks Vlees
Tournedos

Biefstuk van de ossehaas. Meest malse en luxe stukje van het rund.

Tournedos
per kg.
€ 46.25
Runderpoulet

Runderpoulet is ook zeer geschikt voor goulash, ragout, oven- en stoofschotels. Suddergerechten, zoals hachee, winnen aan smaak als ze een dag na bereiding pas worden gegeten.

Baktijd ± 120 min
Runderpoulet
per kg.
€ 9.25
Entrecote

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje.  Verwijder het vetrandje eventueel pas ná het bakken, dit geeft het vlees juist een lekkere smaak.

Baktijd ± 5- 7 min
Entrecote
per kg.
€ 20.65
Runder Carpaccio

Per doosje 10 x 80 gram.

Runder Carpaccio
p./stuk.
€ 15.45
Biefstuk

Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houd het vlees in beweging. Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil.

Baktijd ± 3 - 5 min
Biefstuk
per kg.
€ 16.50
Runderhaaspuntjes

De runderhaaspuntjes komen van de punt van de runderhaas, het meest malse deel van het rund.

Baktijd ± 2 - 4 min
Runderhaaspuntjes
per kg.
€ 22.15
favicon Derks Vlees
T-bone steak

De T-bone is een steak dat van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund wordt versneden. De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft.

T-bone steak
per kg.
€ 22.65
favicon Derks Vlees
Runderrollade

Rollade een uur voor bereiding uit de koelkast halen. Braad de rollade rondom bruin. Verwarm de oven op 160 graden en gaar de rollade met wat vocht (boullion, wijn) in 1 uur.

(dit is voor een rollade van ongeveer 1 kilo)

Baktijd ± 60 min.
Runderrollade
per kg.
€ 11.35
favicon Derks Vlees
Short ribs

De Amerikaanse benaming shortribs dankt zijn naam aan de short plate waar ze aan vast zitten. Op de short plate zitten ribben 2 tot en met 5 en dat zijn 4 nagenoeg gelijke ribben die perfect zijn om mooi gelijkmatig en langzaam te garen bijvoorbeeld op de green egg.

Short ribs
per kg.
€ 14.95
favicon Derks Vlees
Longhaas

De longhaas bestaat uit de middenrifspier van het rund. Dit stuk vlees is, mits het lang genoeg heeft gerijpt, heerlijk mals, sappig en smaakvol. De naam longhaas is ontstaan omdat de spier vlakbij de longen ligt.

Longhaas
per kg.
€ 11.55
favicon Derks Vlees
Picanha

De Picanha heet in Nederland staartstuk. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart. Vandaar staartstuk. Het vlees in een staartstuk is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door de koe waardoor het vlees geweldig mals is.

Picanha
per kg.
€ 21.65
Kogelbiefstuk

Schroei het vlees snel dicht en houd het vlees in beweging tijdens het bakken. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil.

Baktijd ± 3 - 5 min
Kogelbiefstuk
per kg.
€ 18.50
Kalfsentrecote
Kalfsentrecote
p./stuk.
€ 21.55
favicon Derks Vlees
Bavette

Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden.

Bavette
per kg.
€ 21.65
Kalfsschenkel
Kalfsschenkel
p./stuk
€ 10.25
Kalfswangen
Kalfswangen
p./stuk.
€ 19.15
Kalfstong
Baktijd ± 2 uur
Kalfstong
p./stuk
€ 10.85
Kalfsribeye
Kalfsribeye
p./stuk.
€ 20.55
Eendenborstfilet
Eendenborstfilet
per kg.
€ 17.50
Hazenbout

Bak de hazenbouten om en om bruin. Laat ze met de dekstel op de pan ± 2½ uur gaar stoven.

Baktijd ± Stooftijd 2,5 uur
Hazenbout
per kg.
€ 13.35
Ossenstaart

Dit is het staartgedeelte. Gebruik de ossenstaart om bouillon van te trekken of maak er een stoofschotel van.

Baktijd ± koken: 180 min
Ossenstaart
per kg.
€ 8.50
Konijnenbout

Bak de konijnenbouten om en om bruin. Laat ze met de deksel op de pan 60 minuten gaarstoven.

Baktijd ± Stooftijd 60 min
Konijnenbout
per kg.
€ 8.95
Hertenbiefstuk
Baktijd ± 2 x 4 min
Hertenbiefstuk
per kg.
€ 26.75
Wild Zwijn biefstuk
Wild Zwijn biefstuk
per kg.
€ 20.00
Hazenpeper

Dit gerecht is heerlijk voor in de winter.
Lekker met een beetje aardappelpuree en een stoofpeertje.

Baktijd ± Kant en klaar. Alleen even opwarmen
Hazenpeper
per kg.
€ 18.55
Wildstoofschotel

Dit gerecht is heerlijk voor in de winter.

Lekker met een beetje aardappelpuree en een stoofpeertje.

Baktijd ± Kant en klaar. Alleen even opwarmen.
Wildstoofschotel
per kg.
€ 15.45